Експерт обясни какво трябва да направим при земетресение. Важно е всяко

...
Експерт обясни какво трябва да направим при земетресение. Важно е всяко
Коментари Харесай

Огнеборец от Варна за земетресенията: Всяко семейство трябва да определи най-сигурните места в дома си

Експерт изясни какво би трябвало да създадем при земетресение. 

Важно е всяко едно семейство да дефинира в дома си местата, които e възможнo да бъдат най–сигурни при вероятно злополучие. При земетресение това сигурно не са балконите и външните стени. За пътна евакуация несигурни са асансьорните и стълбищни кафези.

Това сподели началникът на бранш „ Пожарогасителна и избавителна активност “ гл. контрольор Стоян Стоянов към Регионална работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията, съобщи кореспондент на

Сигурните места по опция са под структурите на вратите и под носещи греди.

„ Добре е всяко едно семейство да има квалифициран багаж за незабавни случаи с най–ценни документи, лекарства, храна, дебела връхна дреха. По опция преди излизане да се спре електрозахранване или газови уреди “, изясни експертът.

Трябва да се знае, че след първия трус ще има и следващи. Нужно е да се резервира успокоение.

„ Хубаво е хората да не подхващат овакантяване на сградата и да заемат местата, които авансово са определили. Ако въпреки всичко тръгнат, би трябвало да го създадат до 10 секунди, т.е. да са доста покрай излаз. Задължително да не се употребяват асансьори, стълбищните кафези също са рискови “, сподели още основен контрольор Стоянов.

След овакантяване на сградата трябва да се търсят открити места. Трябва да са на разстояние най-малко височината на зданието. Да се заобикаля престоя под далекопроводи, мрежи с високо напрежение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР